Μέτωπο Αντίστασης Στις Κυβερνητικές Πολιτικές Απαξίωσης Των Δημόσιων Συγκοινωνιών

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΟΙ ΑΣΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ – ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ»

 

Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Θα μου επιτρέψετε να ξεκινήσω από την επικαιρότητα.

Δεν μπορεί πράγματι να συνεχίζονται αυτά τα απαράδεκτα φαινόμενα στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Επειδή όμως πριν από λίγο ο κ. Τσίπρας έκανε μια δήλωση, δεν μπορώ παρά να σταθώ σε αυτήν. Μας είπε, ότι πρέπει να προχωρήσει η εξυγίανση στο χώρο χωρίς να υπολογίζει κάνεις το πολιτικό κόστος . Και εγώ τον ρωτώ ευθέως.

Γιατί δεν το έπραξε μέχρι σήμερα; Ποιος τον εμπόδισε; Είναι ή δεν είναι κυβέρνηση σε αυτό τον τόπο;

Χαίρομαι που βλέπω στην εκδήλωση μας ανθρώπους που έχουν προσφέρει σημαντικά στην αναβάθμιση των αστικών συγκοινωνιών, στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

Στελέχη από θέσεις πολιτικής ή διοικητικής ευθύνης, εξειδικευμένους επιστήμονες, εκπροσώπους των εργαζομένων.

Εμείς στο ΠΑΣΟΚ, στο Κίνημα Αλλαγής, επιμένουμε λοιπόν να μιλάμε επί της ουσίας.

Για θέματα που αφορούν τη χώρα, την οικονομία, αλλά πρώτα απ’ όλα την Κοινωνία, τον απλό καθημερινό Έλληνα.

Γι’ αυτόν νοιαζόμαστε.

Αυτός είναι στο κέντρο του ενδιαφέροντος και των προτάσεών μας.

Γι’ αυτό και είμαστε απέναντι στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που για να καλύψουν την ανικανότητα και την ανεπάρκειά τους να διαχειρισθούν τα μεγάλα Εθνικά θέματα και να εγγυηθούν την οριστική και ασφαλή έξοδο από την κρίση, επιλέγουν το διχασμό και την πόλωση.

Γι’ αυτό και είμαστε απέναντι στη ΝΔ που ενδιαφέρεται μόνο για τους λίγους και ισχυρούς, που θεωρεί τις Κοινωνικές Ανισότητες ως φυσικό φαινόμενο, και τα αφήνει όλα να τα λύσει η αγορά.

Αυτή την διαφορετική στρατηγική, την διακριτή ιδεολογική και πολιτική δική μας ταυτότητα εκφράζει η σημερινή πρωτοβουλία μας.

Αναδεικνύει μια από τις βασικές μας προτεραιότητες που είναι η βελτίωση της ποιότητας των αστικών συγκοινωνιών και η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Συγκοινωνίες με ασφάλεια και σεβασμό στην αξιοπρέπεια του επιβάτη, με υψηλού επιπέδου και ποιότητας υπηρεσίες.

Συγκοινωνίες με φθηνό εισιτήριο, όπως πράξαμε εμείς, πριν οι Σύριζα/Ανελ προχωρήσουν στην αύξησή του.

Συγκοινωνίες με επιχειρήσεις δημόσιες και δημοτικές (όπως και στις συντριπτικά περισσότερες χώρες της Ευρώπης), αλλά χωρίς ελλείμματα, με υγιή λειτουργία, με σύγχρονο διοικητικό μοντέλο.

Συγκοινωνίες με Οργανισμούς που σέβονται και συνεργάζονται με τους εργαζόμενους σ’ αυτές, που εξασφαλίζουν ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς, και αμοιβές με βάση συλλογικές συμβάσεις.

Συγκοινωνίες που αξιολογούν και εκπαιδεύουν το ανθρώπινο δυναμικό τους με σύγχρονα οργανογράμματα, αποτελεσματική Διοίκηση, λειτουργικούς Κανονισμούς Προσωπικού που αντιστοιχούν στα σημερινά δεδομένα.

 

Φίλες και φίλοι,

Αυτό είναι το δικό μας πλαίσιο και με βάση αυτό θα κινηθούμε και στο μέλλον.

Ο Γιάννης Μανιάτης και ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, θα αναφερθούν αναλυτικά στον απολογισμό, στην κριτική μας, στις προτάσεις μας για το μέλλον.

Θέλω όμως να επισημάνω ιδιαίτερα ότι εμείς παραδώσαμε Δημόσιες Συγκοινωνίες στο Λεκανοπέδιο, με λειτουργικό πλεόνασμα, φθηνό εισιτήριο και αξιοπρεπείς συνθήκες εξυπηρέτησης των πολιτών.

Και τιμώ ιδιαίτερα τόσο τα πολιτικά και διοικητικά στελέχη που συνέβαλαν σ’ αυτό όσο και τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα του χώρου που εν μέσω κρίσης έβαλαν γερά πλάτη για να γίνουν οι κοινοί στόχοι πραγματικότητα.

Γιατί χωρίς τους εργαζόμενους οι κοινοί στόχοι δεν θα είχαν επιτευχθεί.

 

Φίλες και φίλοι,

Τι έκαναν όμως οι Σύριζα/Ανέλ και ο ανεκδιήγητος Υπουργός τους;

Οδήγησαν με τους λαϊκισμούς τους σε μεγάλα ελλείμματα, που έφεραν ως αποτέλεσμα την αύξηση του εισιτηρίου, ελλείμματα που σε τελική ανάλυση μεταφέρουν το βάρος στις πλάτες των πολιτών.

Διέλυσαν το συγκοινωνιακό έργο. Για παράδειγμα δεν κυκλοφορούν παρά τα μισά σχεδόν λεωφορεία και αυτά σε κακή κατάσταση. Ούτε κουβέντα για “εξυπηρέτηση και ποιοτική μεταφορά”.

Κατάφεραν, αντί να εκσυγχρονίσουν το σύστημα με το ηλεκτρονικό εισιτήριο να δημιουργήσουν ένα χάος με απίστευτες ουρές. Ούτε αυτό δεν διαχειρίστηκαν σωστά.

Εξάντλησαν το σχεδιασμό τους, στο ρουσφέτι, στην ανάπτυξη πελατειακών σχεδίων, στον μικροκομματικό έλεγχο των οργανισμών.

Εντάσσουν και τις αστικές συγκοινωνίες στο ελεγχόμενο από την τρόικα “Υπερταμείο” προετοιμάζοντας εν κρυπτώ την με προνομιακούς όρους εκχώρησή τους σε ξένα συμφέροντα.

Και προσέξτε: επειδή ορισμένοι θεωρούν ως θέσφατο την “ιδιωτικοποίηση”.

Η ως χθες από δημόσιο έλεγχο ΤΡΑΙΝΟΣΕ εκχωρήθηκε με εξοργιστικά χαμηλό τίμημα σε κρατική εταιρεία αλλά ξένου κράτους.

Πραγματικά τραγελαφικές καταστάσεις.

 

Φίλες και φίλοι,

Δεν περιμένουμε κάτι καλύτερο από Κυβέρνηση που με τις πράξεις της ζημίωσε με 200 δις ευρώ την χώρα και που ακόμη και τώρα μας εγκλωβίζει στο 4ο άτυπο Μνημόνιο και σε διαρκή επιτήρηση.

Δεν περιμένουμε κάτι διαφορετικό από την Νέα Δημοκρατία.

Τώρα συνεργαζόμαστε και δημιουργούμε ΜΑΖΙ, ένα μέτωπο αντίστασης στις κυβερνητικές πολιτικές απαξίωσης και εκχώρησης των δημόσιων συγκοινωνιών.

Διαμορφώνουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θα εγγυηθεί ποιοτικές, σύγχρονες, φθηνές συγκοινωνίες για τον πολίτη στο Λεκανοπέδιο.

ΜΑΖΙ. Με τους ειδικούς, τους επιστήμονες, τους κοινωνικούς φορείς και την Αυτοδιοίκηση και φυσικά τους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες με τους οποίους μας συνδέουν και θα μας συνδέουν πάντα άρρηκτοι δεσμοί συνεννόησης, συνεργασίας και συμπόρευσης .

Related posts


   
  *Υποχρεωτικά πεδία
   

   


    
   *Υποχρεωτικά πεδία