Σημεία συνέντευξης της Φώφης Γεννήματα στον Νίκο Χατζηνικολάου

Αυτή η Κυβέρνηση ζυγίστηκε, μετρήθηκε απέτυχε

Είναι φανερό ότι αυτή η Κυβέρνηση δεν μπορεί να οδηγήσει με ασφάλεια τη χώρα στην έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια.  Ζυγίστηκε, μετρήθηκε απέτυχε.

Με την πρωτοβουλία που πήραμε, θέλουμε πρώτα από όλα να αποκαλύψουμε τη νέα πολιτική εξαπάτηση που επιχειρείται απέναντι στο ελληνικό λαό. Ζητάμε να γίνει προ Ημερησίας Διάταξης συζήτηση στη Βουλή για να ενημερωθεί το ελληνικό Κοινοβούλιο και μέσω αυτού ο ελληνικός λαός για το τι διαπραγματεύεται εν κρυπτώ η Κυβέρνηση με τους εταίρους και δανειστές.

 

Η «καθαρή έξοδος» είναι το νέο παραμύθι του ΣΥΡΙΖΑ για να πάει σε εκλογές

Μας έχει περάσει μια θηλιά στον λαιμό. Δεν υπάρχει καθαρή έξοδος. Όλα αυτά είναι το νέο παραμύθι που ψάχνει ο ΣΥΡΙΖΑ για να πάει στις εκλογές, όταν θα εξυπηρετεί τα μικροκομματικά του συμφέροντα. Τις επόμενες μέρες, τις επόμενες βδομάδες θα παρθούν οι αποφάσεις που θα καθορίσουν τι θα συμβεί στον τόπο την επόμενη τετραετία, ίσως και περισσότερο. Αυτή η Κυβέρνηση δεν έχει τη νομιμοποίηση να δεσμεύσει τον τόπο για τα επόμενα χρόνια.

 

Πού πάει η χώρα με μια Κυβέρνηση που δεν μπορεί να εξασφαλίσει Ανάπτυξη πάνω από 2%;

Έχουν αναλάβει σκληρότατες δεσμεύσεις και υποχρεώσεις, με δυσβάσταχτα πρωτογενή πλεονάσματα, με προνομοθετημένα μέτρα, με περικοπές στις συντάξεις, με μείωση στο αφορολόγητο, έχουν ρημάξει τον τόπο με υπερφορολόγηση που έχει γονατίσει την πραγματική οικονομία. Είναι ανίκανοι να οδηγήσουν στην Ανάπτυξη.

Δεν είμαι καθόλου ευτυχής για αυτά που συμβαίνουν στον τόπο μου. Σήμερα η απάντηση ήρθε από την Κομισιόν, η οποία μείωσε για άλλη μια φορά τις προβλέψεις για την ανάπτυξη κάτω από το 2%. Πού πάει ο τόπος με αυτή την Κυβέρνηση που δεν μπορεί να εξασφαλίσει Ανάπτυξη πάνω από 2%; Μας καταδικάζει σε  μόνιμη φτώχεια. Κάθε φορά που προσπαθεί η Κυβέρνηση να κλείσει μια αξιολόγηση, σπρώχνει μέτρα που θεωρεί δύσκολα να εφαρμόσει στο μέλλον και υποθηκεύει το μέλλον αυτού του τόπου.

Από την άλλη η αξιωματική αντιπολίτευση που εδώ και δυο χρόνια ζητάει εκλογές, λέει τώρα: «ραντεβού το φθινόπωρο, σε αφήνω εν λευκώ κ. Τσίπρα να κάνεις εν κρυπτώ όλες τις συνεννοήσεις με τους εταίρους και τους δανειστές».

 

Να αποφασίσει ο ελληνικός λαός με ποιους όρους και με ποιους στο τιμόνι θα βγούμε από την κρίση με βιώσιμη λύση και όχι σε αχαρτογράφητα νερά

Οι βουλευτές μας έχουν ζητήσει 4 φορές  να έρθουν να παρουσιάσουν το «ολιστικό» αναπτυξιακό τους πρόγραμμα στη Βουλή και αρνούνται. Ο κ. Τζανακόπουλος δέχτηκε σήμερα τη συζήτηση γιατί δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά, δεν μπορεί να αρνηθεί προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή. Χτυπάω το καμπανάκι για το τι διαπραγματεύεται η Κυβέρνηση, ποιες δεσμεύσεις θα μας φέρει (πάλι) για τα επόμενα χρόνια. Θα έπρεπε επιτέλους ο ελληνικός λαός να αποφασίσει με ποιους όρους, ποιες εγγυήσεις και με ποιους στο τιμόνι, ποιους θέλει και εμπιστεύεται για να βγούμε με ασφάλεια από την κρίση και τα μνημόνια. Να βγούμε με βιώσιμη λύση και όχι σε αχαρτογράφητα νερά.

 

Θέλουμε να έχουμε καθοριστικό ρόλο στην πολιτική σταθερότητα αλλά και στην προοδευτική διακυβέρνηση στον τόπο

Το ποιες θα είναι οι δυνάμεις (που θα απαρτίσουν την επόμενη κυβέρνηση) θα το αποφασίσει ο λαός με τη ψήφο του. Είναι καθοριστική. Εμείς θα καταθέσουμε στο τραπέζι αυτό που ονομάζουμε εθνική γραμμή. Προγραμματική συμφωνία απαιτείται. Και θέλουμε να έχουμε τη δύναμη να επιβάλουμε προοδευτικό πρόσημο σε αυτή την προγραμματική συμφωνία.  Γι αυτό ζητάμε δύναμη από τον ελληνικό λαό, για να αλλάξει πορεία ο τόπος. Να σταματήσει να υλοποιεί όλες αυτές τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, τις σκληρότατες πολιτικές που δεν οδηγούν πουθενά.

Δεν πρόκειται να προδικάσουμε τη ψήφο του ελληνικού λαού. Θα υπάρχουν εκπλήξεις στις επόμενες εκλογές. Και το Κίνημα Αλλαγής θα είναι μια από αυτές. Είμαστε αποφασισμένοι να παίξουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις. Θέλουμε  να έχουμε καθοριστικό ρόλο στην πολιτική σταθερότητα αλλά και στην προοδευτική διακυβέρνηση στον τόπο. Αρκεί να μας δώσει αυτή τη δύναμη ο ελληνικός λαός.

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αν σας έλεγε η Κυβέρνηση «έλα να ψηφίσουμε μαζί την απλή αναλογική και μετά πάμε σε εκλογές…»

Όχι άλλα κόλπα. Καταθέσαμε μια ολοκληρωμένη πρόταση και αρνήθηκε ο κ. Τσίπρας. Ήταν μια ρεαλιστική πρόταση που μπορούσε να εφαρμοστεί από αυτές τις εκλογές.

Το πρώτο μέλημα όλων πρέπει να είναι τα δικαιώματα του παιδιού. Αυτά προσπαθούμε να κατοχυρώσουμε

Στα ζητήματα των ατομικών δικαιωμάτων οι βουλευτές έχουν το δικαίωμα και την υποχρέωση να ψηφίζουν κατά συνείδηση. Δεν είναι η πρώτη φορά που το λέω αυτό. Το έχουμε καθιερώσει στο Κίνημα Αλλαγής εδώ και  πολύ καιρο. Όσον αφορά στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, η ΚΟ κι η κ. Χριστοφιλοπούλου δίνουν πολύ σκληρή μάχη για να υπάρξουν βελτιώσεις. Γιατί το νομοσχέδιο αυτό ήταν ένα γονατογράφημα που έγινε με μεγάλη προχειρότητα και έχει πολύ σοβαρά προβλήματα.

Το πρώτο μέλημα όλων πρέπει να είναι τα δικαιώματα του παιδιού. Αυτά προσπαθούμε να κατοχυρώσουμε. Εφόσον υπάρξουν οι βελτιώσεις που ζητάμε και οι αλλαγές, θα συζητήσουμε  στην Ολομέλεια την ψήφιση του  νομοσχεδίου.

 

Η αντίστροφη μέτρηση για την Κυβέρνηση έχει ήδη αρχίσει

Σε καμία περίπτωση δεν θα αντέξει μέχρι τον Οκτώβριο του 2019. Καμία πρωτοβουλία της δεν προχωράει, έχουν τεράστια προβλήματα στο εσωτερικό τους. Εσείς συζητάτε για διαφορές που μπορεί να υπάρχουν στο Κίνημα Αλλαγής σε επιμέρους νομοσχέδια όταν στην Κυβέρνηση  υπάρχει διγλωσσία σε όλα τα θέματα, σχεδόν σε όλα τα νομοσχέδια και κυρίως στα εθνικά ζητήματα. Πώς μπορεί να προχωρήσει μια κυβέρνηση με τόσες πολλές γραμμές στο εσωτερικό της;

ΑΝΤ1 ΝΕWS - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει. Kαμία πρωτοβουλία της Κυβέρνησης δεν προχωράει, υπάρχει τεράστια διγλωσσία σε όλα τα ζητήματα, σχεδόν σε όλα τα νομοσχέδια και κυρίως στα εθνικά θέματα. Πώς είναι δυνατόν να συνεχίσει έτσι; Η Κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί να οδηγήσει με ασφάλεια την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια. Μετρήθηκε, ζυγίστηκε και απέτυχε!

Gepostet von Fofi Gennimata am Donnerstag, 3. Mai 2018

Related posts


   
  *Υποχρεωτικά πεδία
   

   


    
   *Υποχρεωτικά πεδία