Θα στηρίξουμε και πάλι τους εκλεγμένους Δημάρχους και Περιφερειάρχες του χώρου μας

Δήλωση Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής μετά την συνάντηση της με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη:

 

Έχουμε πάρει απόφαση ως Κίνημα Αλλαγής και το ξεκαθαρίζω και από εδώ από τη Θεσσαλονίκη, ότι θα στηρίξουμε και πάλι τους εκλεγμένους Δημάρχους και Περιφερειάρχες του χώρου μας. Γιατί τιμούμε  το έργο τους  αλλά και τη σχέση τους με τους πολίτες. Κουβεντιάσαμε με τον Δήμαρχο για τα θέματα του Δήμου, για τις εξελίξεις με τον Κλεισθένη, τα οποία θα κουβεντιάσουμε βέβαια πιο αναλυτικά και στην συνέχεια με όλους τους Δημάρχους.

Εάν τα άλλα κόμματα δεν έχουν ικανούς υποψηφίους ή αναγνωρίζουν την ικανότητα των στελεχών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Κινήματος Αλλαγής, καλώς να ορίσουν, έρχονται στην συνέχεια των δικών μας επιλογών.

Ήδη υπάρχουν δυο ομάδες για τα ψηφοδέλτια,  για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, όπου επικεφαλής είναι ο Γιώργος Καμίνης και για τις Εθνικές Εκλογές, όπου επικεφαλής είναι ο Γραμματέας μας ο Μανώλης Χριστοδουλάκης και το Κίνημα Αλλαγής πάρα πολύ σύντομα θα είναι σε θέση να ανακοινώσει τους βασικούς υποψήφιους στις περιφέρειες και σε κάποιους μεγάλους Δήμους. Γνωρίζετε ότι έχουμε παράδοση στον χώρο της αυτοδιοίκησης, έχουμε ηγεμονία στον χώρο, έχουμε συνδεθεί με όλες τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις και τομές που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια. Όταν παλεύαμε μόνοι μας με όλους τους υπόλοιπους απέναντι μας, οι οποίοι δήλωναν ότι θα καταργήσουν τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις και τις τομές που εμείς κάναμε, σήμερα έρχονται πίσω μας και όλοι ακολουθούν την δική μας πολιτική.

Εμείς έχουμε στόχο να φτάσουμε με ένα τρίτο κύμα μεταρρυθμίσεων στο χώρο της αυτοδιοίκησης, στην περιφερειακή διακυβέρνηση. Αυτή είναι η κατεύθυνση που υπάρχει και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εκεί μπορούμε να φτάσουμε και εμείς ξέρουμε το πως.

Θα ακολουθήσει μια πολύ μεγάλη εκδήλωση στην Αθήνα, όπου θα παρουσιάσουμε  τις συνολικές προτάσεις μας για τον χώρο της αυτοδιοίκησης. Γιατί αυτό που επιχειρεί σήμερα η κυβέρνηση με τον Κλεισθένη, συκοφαντεί και την απλή αναλογική και τον ίδιο τον Κλεισθένη. Δυστυχώς, είναι απλώς μια απόπειρα εκμετάλλευσης και εξυπηρέτησης μικροκομματικών συμφερόντων,  χωρίς κανείς να κοιτά, πως θα στηριχτούν ακόμη περισσότερο οι δήμοι και οι περιφέρειες της χώρας, που απέδειξαν στα χρόνια της κρίσης με τις μεταρρυθμίσεις που έκανε το κόμμα μας, ότι μπορούν να αντέξουν, να ανταπεξέλθουν και σήμερα πρέπει να κάνουν το επόμενο βήμα.

Related posts