Π. Χρηστίδης: Η Ηθική Είναι Ατομικό Χαρακτηριστικό

Σημεία Συνέντευξης Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ στον ρ/σ ΣΚΑΙ 100,3 και στον δημοσιογράφο Τάκη Χατζή.

 

Για τη Novartis και το κλίμα που καλλιεργείται

Η τοξικότητα, την οποία καλλιεργεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/AΝΕΛ στο πολιτικό σκηνικό δημιουργεί ακραίες συνθήκες στην Ελληνική κοινωνία. Αυτές ευνοούν μόνο τη Χρυσή Αυγή και τα άκρα. Ζουν σε ένα σύννεφο οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, αν θεωρούν ότι αυτό το κλίμα δεν θα γυρίσει και εναντίον τους.

Η κυβέρνηση οφείλει πολύ γρήγορα να αφήσει την εκμετάλλευση ζητημάτων μόνο για μικροκομματικούς σκοπούς, να χυθεί άπλετο φως σε όλα. Εμείς θέλουμε δικαιοσύνη και διαφάνεια για τους πάντες, πάντα και παντού. Να αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της.

Για την παραίτηση Αντωνοπουλου-Παπαδημητρίου

Να προσέχουν τι φέρνουν για ψήφιση: Δεν γίνεται από τη μια να κόβουν σε 2 εκατομμύρια ανθρώπους τις συντάξεις, να αφήνουν τους Έλληνες να φεύγουν στο εξωτερικό και να μοιράζουν επίδομα χιλίων ευρώ στο πιο πλούσιο ζευγάρι της κυβέρνησης.

Έχει ευθύνη αυτός ο οποίος το σκέφτηκε και την ώρα που εμείς ψηφίζαμε, για να σωθεί η χώρα το έβαλε ανάμεσα σε χιλιάδες σελίδες του μνημονίου που έφερε ο κ. Τσίπρας. Τεράστια ευθύνη έχουν βέβαια αυτοί οι οποίοι το επιλέγουν ενώ δεν το έχουν ανάγκη., Και είμαι σίγουρος ότι κι άλλοι άνθρωποι έχουν δικαίωμα να το πάρουν και δεν το έχουν πάρει ακριβώς γιατί σέβονται τα χρήματα του ελληνικού λαού.

Το ηθικό πλεονέκτημα είναι ατομικό χαρακτηριστικό. Δεν ανήκει σε συλλογικότητες σε κόμματα ή σε πολιτικές ιδεολογικές .

Ο κ. Τσίπρας είπε εχθές ότι κάποιοι παραιτούνται για 23.000 ευρώ ενώ κάποιοι άλλοι δε μιλούν για 23 δισεκατομμύρια ευρώ. Ο κύριος Βίζερ είπε πριν λίγες μέρες πως ο κύριος Τσίπρας με τον κύριο Βαρουφάκη χρέωσαν τη χώρα με περίπου 200 δισεκατομμύρια. Να πάμε σε αυτή τη συζήτηση να δούμε τι έχασε η χώρα όλα αυτά τα χρόνια ενώ θα μπορούσαμε να έχουμε βγει ήδη από τη κρίση; Να δούμε επιτέλους το πως ο κύριος Τσίπρας συνεχίζει να διχάζει τον ελληνικό λαό, αντί να τον βοηθήσει να βγει από την κρίση και τον οποίο έχει δέσει χειροπόδαρα για 99 χρόνια με τις συμφωνίες που έχει υπογράψει;

Για τα περιστατικά βίας στο κέντρο της Αθήνας

Κάθε Σαββατοκύριακο γίνονται επιθέσεις στη Χαριλάου Τρικούπη .Έχουμε επισημάνει, εδώ και πάνω από ένα χρόνο, τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν στο κέντρο της Αθήνας και έχουμε πάρει και αντίστοιχες νομοθετικές πρωτοβουλίες . Όταν δεχτήκαμε επίθεση με καλάσνικοφ και μίλησε η Πρόεδρος Φώφη Γεννηματά με τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ , ρητώς της είπαν κάτι, το οποίο έχει επαναληφθεί και από τους συνδικαλιστές της Αστυνομίας: ότι δεν έχουν την εντολή να περάσουν κάτω από δύο συγκεκριμένους δρόμους στα Εξάρχεια. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ένα άλλο κράτος μέσα στο κέντρο της Αθήνας. Ως πότε;

Είδαμε και καταδικάσαμε την άθλια επίθεση στην Φαβέλα, στην δικηγόρο της οικογένειας Φύσσα, από την Χρυσή Αυγή. Ως πότε θα ανεχόμαστε τέτοιες πρακτικές;

Αυτές τις αντιλήψεις για να τις ξεπεράσουμε χρειάζονται αντανακλαστικά, λειτουργία των θεσμών και σεβασμό στη Δημοκρατία. Εμείς σε αυτόν τον αγώνα θα είμαστε πέρα και πάνω από κόμματα.

Related posts


   
  *Υποχρεωτικά πεδία
   

   


    
   *Υποχρεωτικά πεδία