Είναι επικίνδυνοι και πρέπει να φύγουν!

ΣΗΜΕΙΑ

ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

ΣΤΟΝ ΑΝΤ1

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΜΟΥΡΕΛΑΤΟ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟ ΚΟΥΡΟ

 

  1. ΑΝΕΙΠΩΤΗ ΘΛΙΨΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ

 

Η θλίψη είναι ανείπωτη , θρηνούμε για τους νεκρούς σε μια κατεστραμμένη πόλη.

Στεκόμαστε δίπλα  σε όσους το έχουν ανάγκη, σε όσους έχουν πληγεί, έμπρακτα. Με πρωτοβουλίες, εθελοντές και συγκεκριμένες προτάσεις.

Είναι θετικό ότι  αναπτύχθηκε ένα τόσο δυναμικό κίνημα αλληλεγγύης. Στήριξη και Αλληλεγγύη που όμως δεν αξιοποιείται γιατί και στο ζήτημα αυτό οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες είναι παντελώς ανίκανοι. Κανένας συντονισμός καμιά καταγραφή και ανάδειξη αναγκών, κανένας προγραμματισμός.

Για αυτό και τα μέτρα στήριξης θα έχουν μικρό αποτέλεσμα χωρίς υπέρβαση της γραφειοκρατίας, χωρίς συντονισμό και βέβαια χωρίς διαφάνεια.

Εμείς πέρα από την πρωτοβουλία μας να προτείνουμε άμεσα συγκεκριμένα μέτρα για την στήριξη των πληγέντων, θα παρακολουθήσουμε στενά την εφαρμογή των κυβερνητικών εξαγγελιών και κυρίως τι θα γίνει όταν θα φύγουν τα φώτα της δημοσιότητας από την περιοχή. Γιατί συνήθως όταν έλθει αυτή η ώρα λόγια και εξαγγελίες ξεχνιούνται και μένουν οι άνθρωποι μόνοι και αβοήθητοι

 

  1. ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ

 

Ο Ελληνικός λαός θέλει να μάθει το  ΓΙΑΤΙ

Γιατί υπήρξε τέτοιας έκτασης  καταστροφή;

Γιατί θρηνούν σήμερα  τόσες οικογένειες τους δικούς τους ανθρώπους;

Εφαρμόστηκε κάποιο σχέδιο για την αποτροπή ή έστω τον περιορισμό της καταστροφής ;

Και αν ναι πως οδηγηθήκαμε σε αυτό το τραγικό απολογισμό;

 

Παρότι η συζήτηση αυτή αναλυτικά θα μας απασχολήσει τις επόμενες ημέρες και θα γίνει εξαντλητικά, γιατί είναι υποχρέωση όλων μας απέναντι στους ανθρώπους που χάθηκαν και τις οικογένειες τους, το αποτέλεσμα διαχείρισης αυτής της υπόθεσης από μόνο του γοερά δυστυχώς κραυγάζει ότι :

Υπάρχει ένα βασικό ερώτημα και ένα συμπέρασμα.

Είτε υπήρξε λάθος εκτίμηση της κατάστασης και επομένως και λάθος διαχείριση

Είτε όπως είπαν στη  χθεσινή συνέντευξη, εκτίμησαν τον κίνδυνο και συνειδητά αποφάσισαν να κάνουν αυτή τη διαχείριση που οδήγησε στο θάνατο τόσους ανθρώπους.

 Το συμπέρασμα είναι αβίαστο.  

Είναι εγκληματικές οι ευθύνες τους!

 

  1. ΟΜΟΛΟΓΗΣΑΝ ΟΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΚΑΟΥΝ ΑΒΟΗΘΗΤΟΙ.

 

Αυτό που προκάλεσαν δεν καταπίνεται με τίποτα.

Δεν πρόκειται να βρουν άλλοθι σε συνωμοσίες και ασύμμετρες απειλές και φαινόμενα. Δεν θα κρύψουν έτσι τις ασύμμετρες ευθύνες τους.

Μιλούν για ενδείξεις εμπρησμού. Τι εννοούν; Είμαστε ανοχύρωτη χώρα. Ο υπεύθυνος για την προστασία του πολίτη λέει δημόσια πως όποιος θέλει μπορεί να κάψει τη χώρα.

 

Δεν πρόκειται να βρουν άλλοθι ούτε στην επανάληψη των λογικών της Νέας Δημοκρατίας το 2007 περί «στρατηγού ανέμου».

Ούτε σε υπαρκτά πολεοδομικά ζητήματα στην περιοχή που ισχύουν από το 1960.

Ανεξάρτητα πως μπήκε η φωτιά, ανεξάρτητα πόσο δύσκολο ήταν να ελεγχθεί λόγω ιδιαίτερα δυσμενών καιρικών φαινομένων, τον κόσμο γιατί δεν τον προστάτευσαν εφαρμόζοντας έγκαιρα το προβλεπόμενο σχέδιο οργανωμένης και συντονισμένης εκκένωσης των απειλούμενων περιοχών?

Από τη χθεσινή τους συνέντευξη προκύπτει ότι αποφάσισαν να μην το κάνουν. Ομολόγησαν ότι αποφάσισαν να αφήσουν τους ανθρώπους να καούν αβοήθητοι.

 

  1. ΑΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ, ΣΤΟ ΕΚΑΤΟΣΤΟ ΑΠ ΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΖΟΥΣΑΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ. 

 

Χθες ισχυρίστηκαν  ότι μιάμιση ώρα κράτησε το φαινόμενο. Δηλαδή με βάση  τις 9 . Το είπαν ακριβώς οι ίδιοι άνθρωποι  που ήταν παρόντες στο show με τον Πρωθυπουργό, 2.5 ώρες μετά, στις 11.30.

Τότε που εμφανίστηκε ο  Πρωθυπουργός, πολύ αργά το βράδυ στο Κέντρο Επιχειρήσεων και ενώ υπήρχαν ήδη νεκροί και πολλοί εγκλωβισμένοι, ασχολήθηκε με τα περί «ασύμμετρης απειλής».

Και ρωτούσε  «τι ώρα το πρωί θα πετάξουν ξανά τα αεροπλάνα» . Δεν είχε καμιά απορία αν  έστω    απειλούνται ανθρώπινες ζωές.

Παρίσταναν τους ανήξερους για τα θύματα των πυρκαγιών. Ήταν συνειδητή επιχείρηση εξαπάτησης και συγκάλυψης.  

Κυνισμός χωρίς όριο.

Αν  ασχολούνταν στο ελάχιστο με την πυρκαγιά , στο εκατοστό απ όσο με την προπαγάνδα, δεν θα ζούσαμε αυτή την τραγωδία.

 

  1. ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ.

Τις ποινικές ευθύνες θα τις διερευνήσει η Δικαιοσύνη, που οφείλει να αποδώσει το δίκαιο.

Οι τεράστιες πολιτικές ευθύνες είναι αυταπόδεικτες.

Πριν ενάμιση μήνα είχα ζητήσει εκλογές για να προλάβουμε τα χειρότερα στα θέματα της οικονομίας. Τώρα μετά την εθνική τραγωδία ζητάμε να φύγει άμεσα αυτή η Κυβέρνηση. Γιατί αποδείχθηκε με τόσο τραγικό τρόπο πως η  παραμονή της εκτός από  βλαπτική για τη χώρα είναι και  επικίνδυνη για την ίδια τη ζωή των πολιτών. Είναι επικίνδυνοι και πρέπει να φύγουν.

Related posts